Kövess minket a Facebookon

Értékeléseink

Fogyasztóbarát webáruház

Fogyasztóbarát webáruház

Blog

Itt a tavasz, bringára fel!

2021.03.10 09:00
Itt a tavasz, bringára fel!

Beköszöntött a tavasz, nyakunkon a kerékpáros szezon.

Ha eddig még nem tetted meg érdemes a kényelmes, de annál környezetszennyezőbb autót, illetve a megszokott és kényelmetlen tömegközlekedési járműveket felváltanod a biciklizésre, hiszen rengeteg előnnyel járhat. Megannyi motivációt találhatsz, ha önmagában a jó idő nem elég indíttatás számodra, hogy tekerj egy jót. Ösztönzésként összeszedtük a legmeggyőzőbb érveket, hogy minél többször és többet kerékpározz, ha eddig esetleg nem így tettél volna.

Érvek a bicajozás mellett

A bringázás az egész testedet átmozgatja, fejleszti izmaidat, jótékony hatást gyakorol a szív- és keringési rendszerre, függetlenül attól, hogy városi, túra vagy terep kerékpárral tekersz. A rendszeres biciklizés továbbá segíthet a fogyásban, így alakformálásban is jó eredményeket érhetünk el. A mozgás során felszabaduló hormonoknak köszönhetően jobb hangulatú leszel, ezért ellenállóbbá válsz a stresszel szemben. Talán a kerékpár a legszuperebb közlekedési eszköz, hogy legegyszerűbben és kényelmesebben eljuss egyik pontból a másikba, úgy hogy közben az egészségedért is rengeteget teszel. Nem kell költened vagyonokat az autóra és üzemanyagra, illetve megspórolhatod a tömegközlekedési jegy vagy bérlet árát, ráadásul a kerékpár szervizelése minimális költségekkel jár, nem utolsó sorban pedig a jelenlegi járvány időszakban kevésbé teszed ki magad a fertőzés veszélyének, ha mellőzöd a tömeges utazási formákat és helyette inkább a bicajozást választod. Elkerülheted a reggeli vagy késő délutáni közlekedési dugóban való várakozást, a parkoló keresést, vagy például a hering effektust egy buszon. A kerékpározással nem keletkezik légszennyezettség, így a környezetet is óvhatod. Az egyik legjobb családi, baráti szabadidős tevékenység a közös tekerés, mely során új élményekkel gazdagodhatunk.

Ha eddig még nem sikerült beiktatnod a rendszeres kerékpározást a hétköznapjaidba, reméljük érveink meggyőztek és már alig várod, hogy nyeregbe pattanj. Azonban fontos tudni, ha valóban élvezni szeretnéd a bicajozás jótékony élettani hatásait is, ahhoz legalább napi 30 perc tekerés szükséges.