Kövess minket a Facebookon

Értékeléseink

Fogyasztóbarát webáruház

Fogyasztóbarát webáruház

Blog

Kerékpár választó kisokos I. rész

2021.03.24 09:00
Kerékpár választó kisokos I. rész

Kerékpárt vásárolnál, de nem tudod melyik fajta lenne az igazán neked való?

Napjainkban hatalmas a bringa választék, és hogy kicsit megkönnyítsük a dolgodat, összeállítottunk számodra egy bicikli kisokost a legnépszerűbb típusokból.

Városi kerékpár 

Remek választás mindennapos városi használatra. Komfortos, időtálló és ára is megfizethető. Többnyire hajlított, kényelmes kormányuk van, hogy megfelelő támaszt nyújtsanak a testnek, akár egyenes háttal is lehet tekerni. A  rugós, komfortos nyereg ideális védelmet biztosít a bukkanókkal szemben.

Cruiser

Ez a típus “strand cirkáló” néven vált ismertté az amerikai tengerpartokon. Hazánkban tengerpart híján a városba kényszerültek ezek a kerékpárok. Akiknek fontos a kényelem mozgás közben is, azoknak érdemes kipróbálni. Legfőbb jellemzői a vastag ballonos gumi, egyenes testhelyzet, széles kormány és a komfortos nyereg. A retro stílus kedvelőinek tökéletes választás.

Fixi/Single speed

A Single speed egysebességes hajtást jelent. A Fixi elnevezés az amerikai fixed gear kifejezésből fakad, jelentése örökhajtós kerékpár. Sokakat vonz ezen biciklik letisztult egyszerűsége. Nincsen szabadonfutó a hajtásban, tehát nem csak a lábad tekeri a kereket, hanem a kerék is forgatja a lábadat. Nincs rajta fék, a lábaddal tudsz lassítani. Lehet vele hátrafelé biciklizni, és  az emelkedőn is könnyebben felülkerekedhetsz. A fixi biztonságos használata mindenképp gyakorlatot igényel.

Mai kerékpár kisokosunkba ennyi fért bele, de koránt sincs még vége. Tarts velünk következő cikkünkben is, ahol folytatjuk a bringák alapvető sajátosságait. Figyeld csak meg, mire a befejezéshez érünk, nehézség nélkül különbséget tudsz tenni a típusok között, és könnyebben ki tudod majd választani a leginkább hozzád illő bicajt.