Kövess minket a Facebookon

Értékeléseink

Fogyasztóbarát webáruház

Fogyasztóbarát webáruház

Blog

Melyik a legjobb kerékpáros gyerekülés?

2021.04.29 09:00
Melyik a legjobb kerékpáros gyerekülés?

Amikor úgy véled a pici már biztonságosan tud ülni, nyugodtan útra kelhettek bringával is felfedezni a világot, mely ezernyi izgalmat rejt magában a lurkók számára.


Természetes, hogy ilyenkor is a lehető legkényelmesebb és legmegbízhatóbb megoldást szeretnéd csemetédnek. A megfelelő kerékpáros gyermekülés kiválasztása azonban sokszor dilemmát okozhat a szülők számára. Erre vonatkozóan igyekeztünk összeszedni a következő sorokban az első és a hátsó gyerekülés legfőbb tulajdonságait.

Első gyerekülés

Kisebb gyermekek számára, körülbelül 15 kg-os súlyig tervezték. Vázra rögzíthető, 3 vagy 5 pontos biztonsági övvel felszerelt, és kialakításának köszönhetően a lábak is védve vannak a keréktől. Előnyére válik, hogy útközben is szemmel tarthatjuk és beszélgethetünk a gyermekkel. Rövidebb távok megtételére kiválóan alkalmas, de a teher hatására a bringa irányítása kicsit nehezebbé válik, így hosszabb úton hamar kényelmetlenné válhat. Baleset esetén a gyermek kevésbé védett elől ülve, könnyen sérüléseket szenvedhet, továbbá nem nyújt védelmet a szél és a rovarok ellen sem.

Hátsó gyerekülés

A hátsó ülés 22 kg-ig használható és kialakításának köszönhetően nagyon kényelmes a gyerkőc számára. A hátsó kerékpáros ülés talán a legkedveltebb és legbiztonságosabb megoldás, ha egy jó kis bicajos élmény útra indulunk gyermekünkkel. Nyeregcsőre vagy csomagtartóra rögzíthető változatban kapható, és több ponton záródó biztonsági övvel rendelkezik ez a típus is. A lábtámasztékok hatékony védelmet nyújtanak a pici lábak számára. Sok esetben dönthető háttámlával rendelkezik, így ha a csöppség elfáradna komfortosabbá tehető számára a pihenés. A hátsó ülés hátránya a hátrafelé nehezedő súlypont, ezért mindenképpen óvatosnak kell lenni emelkedőnek felfelé menet.

Lényeges, hogy a gyermek számára pozitívak legyenek az első biciklis tapasztalatok, hogy a későbbiek során élményként tudja megélni a kerékpáros kirándulásokat. Eleinte érdemes kerülni a forgalmas utakat, amíg a kicsi hozzászokik ehhez az utazási formához. Indulás előtt, a gyermek ülésbe helyezése után rendkívül fontos a megfelelő rögzítés, és a bukósisak használata, mely extra biztonságot nyújt a gyerkőc számára!