Kövess minket a Facebookon

Értékeléseink

Fogyasztóbarát webáruház

Fogyasztóbarát webáruház

Blog

Miért kezdj el aktívan kerékpározni?

2021.06.10 09:00
Miért kezdj el aktívan kerékpározni?

Tudtad, hogy a rendszeres kerékpározás az egyik leghatékonyabb módja erőnlétünk karbantartásának?Az orvosok elsőként ajánlják fel aktív formában végzett testmozgásként ami nem is csoda, hiszen kiváló élettani hatásokkal bíró, rendkívül ízületkímélő sportról beszélünk, ráadásul bizonyos betegségek kezelésében kulcsfontosságú szerepet tölt be.

Miért érdemes nem csak hobbi szinten űzni a kerékpározást, hanem sportként bevezetni mindennapjainkba?

A kerékpározás, mint sport több formában is ismert, azonban kevesen gondolnak arra, hogy állandó testmozgásként is kipróbálják, pedig rengeteg lehetőséget rejt magában. A kerékpározásnak számtalan válfaja ismert, de a legismertebbek talán a túra-, országúti-, hegyi kerékpározás és a spinning. Ha bármelyikhez kedvet kapnál, mi csak ösztönözni tudunk. Nyugodtan vágj bele!

Szuper döntés, amit a szervezeted rövid időn belül meghálál, méghozzá azzal, hogy javítja az állóképességed, segíti a szíved a megfelelő működését, fokozza a szerveid vérellátását, ezáltal javítja a légzőrendszer munkáját és az anyagcsere folyamatokat. Bringázás közben az izommunka nagy részét elsősorban a láb és a fenék izmai végzik, de a kormány irányítása a felsőtest izmait is hatékonyan dolgoztatja. Ideális testmozgás lehet olyanoknak, akik például nem szeretnek futni, vagy nem tehetik meg ízületi problémáik miatt.

A helyszín lehet bárhol, ami szintén egy nagy előnye, mert így nem ununk rá hamar, és a kezdeti lelkesedés után is szívesen pattanunk majd nyeregbe, míg végül annyira megszeretünk kerékpározni, hogy észrevétlenül életünk részévé válik. Érdemes akár a szomszéd településre áttekerni, esetleg a lakóhelyeden belül kiválasztani izgalmasabb útvonalakat, vagy amikor éppen nem a hétköznapi rohanás közepette vagy, és a napi egy óránál több időt tudsz szánni kikapcsolódásra, jó ötlet lehet akár egy messzebbi úticélt kitűzni a kirándulás jegyében, amely remek szórakozást nyújthat a barátaid vagy családod társaságában. Egy biztos, a bringázást mint sportot, olyan változatossá tudjuk tenni amilyenné csak szeretnénk.

A kellő ambíció mellett, mindössze egy jó kerékpárra lesz szükséged hozzá. Az ideális bringa kiválasztásához azonban elengedhetetlen, hogy tudd, a biciklizés melyik válfaját űznéd szívesen, melyik az, amelyik igazán testhezálló lenne számodra. Ha ez megvan a többit már nyugodtan rábízhatod az Urbanlegend kiváló Csapatára!