Kövess minket a Facebookon

Értékeléseink

Fogyasztóbarát webáruház

Fogyasztóbarát webáruház

Blog

Ne a lakaton akarj spórolni!

2021.07.08 09:00
Ne a lakaton akarj spórolni!

Kerékpár tulajdonosként neked is a legrosszabb rémálmod, hogy egyszer csak ellopják a biciklidet? Ez a félelmed sajnos nem alaptalan, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő védelemmel lásd el szeretett bringádat bármennyi időre is hagyod magára. Itt jön képbe az egyetlen biztonságosnak tűnő megoldás, egy igazán jó kerékpár lakat használata. Kerékpáros aranyszabály hogy, a megvásárolt lakat ára körülbelül a kerékpárunk értékének 10%-a legyen!

 


U-lakat

Az U alakot formáló lakat magas ellenállóképességének köszönhetően  az egyik legbiztonságosabb lakatnak bizonyul társai közt. Ha ezt a típust választod, számolnod kell legalább 1,5-2 kg súlytöbblettel a kerékpárodon, merevsége miatt pedig külön rögzítést igényel a bringán, viszont cserébe ellenállnak a legdurvább behatásoknak is.

Láncos lakat

A láncos lakat nehéz, edzett acélláncból készül. Biztonsági szintjük ugyancsak kiváló, azonban súlyuk is szintén jelentős. A jobb minőségű darabok felületén védőburkolat található, mely védi a kerékpárt és a lakatot is.

Egyszerre történő alkalmazásuk elsősorban akkor javasolt, ha bringánkat hosszabb időre szeretnénk magára hagyni, ugyanis mindkét zártípus más-más szerszámkészletet igényel, amivel a tolvaj dolgát igen csak megnehezítjük, és a megfelelő szerszám híján akár kedvét is szeghetjük. Azonban, ha sportszerűen bringázunk, illetve kerékpárral járunk túrázni a nehéz súlyuk miatt nem ezek a lakatok bizonyulnak a legpraktikusabb választásnak.

Görgős és huzalos lakat

Mielőtt ezen típusok mellett döntenénk fontos tudni, hogy a magas lopás kockázatú helyeken nem ajánlott a használata, mert bizony a sodronylakatok csak minimális biztonságot képesek nyújtani. Előnyük ugyan, hogy könnyűek és kis helyet foglalnak, de a legszerencsésebb mindenképpen az, ha egy erősebb lakattal kombinálva alkalmazzuk őket. Önmagában a vékony sodronyból készült zárak eltávolítása csupán néhány másodpercet vesz igénybe. Ettől függetlenül arra tökéletes, amíg a rövid ideig tartó teendőinket elvégezzük, nem fogják eltolni a biciklinket.

Kérjük mérlegeld, mennyi időre, és hova zárva tudod otthagyni a kerékpárodat és csak ezután dönts a megfelelő lakat ügyében. A kerékpárzárjaink kínálatában megtalálhatod azokat a modelleket, amelyek lehetővé teszik, hogy a kerékpárodat egy időre nyugodtabb szívvel hagyd magára. Lezárásnál pedig különösen ügyelj arra, hogy a bringa olyan pontjain lakatold le a kerékpárt, amik nem oldhatóak!