Kövess minket a Facebookon

Értékeléseink

Fogyasztóbarát webáruház

Fogyasztóbarát webáruház

Blog

Vajon mi a jól megválasztott kerékpáros bukósisak titka?

2021.05.13 09:00
Vajon mi a jól megválasztott kerékpáros bukósisak titka?

Te mennyire ügyelsz a saját biztonságodra biciklizés közben?


Hidd el, lehetsz akár profi bringás vagy rendkívül körültekintő kerékpáros, elég egy óvatlan pillanat és az elkerülni kívánt baleset már be is következett, mely akár súlyos sérüléseket, többek között fejsérüléseket is vonhat maga után. Bukósisak használatával azonban rengeteget tehetünk ezen sérülések minimalizálása érdekében!

A hatályos jogszabály értelmében a kerékpár bukósisak akkor kötelező, ha lakott területen kívül 40 km/h feletti sebességgel kerékpározunk. A szabály betartása mellett, a sisak viselése egyéni döntés. A felnőttek számára is fontos, de a gyerekeknek kifejezetten ajánlott a kerékpáros sisak használata. Nekik ugyanis még nincs félelem érzetük és kevésbé bicajoznak stabilan, így könnyebben eleshetnek.

Hogyan válasszunk jó kerékpáros sisakot?

Először is gondold át milyen utakon fogod leginkább használni. Ha városban, akkor legyen zárt és rendelkezzen kiváló tarkóvédő tulajdonsággal. Ha inkább terepen, akkor érdemes napellenzős és bogárhálós modellt választani. Ha pedig országúton szeretsz száguldozni akkor a fő szempont, hogy a lehető legkönnyebb súllyal rendelkező sisakot találd meg. Ezután már csak arra lesz szükséged, hogy eltaláld a megfelelő méretet. Ehhez azonban tudnod kell, hogy a kellőképpen biztonságos sisak tökéletesen illeszkedik, tehát semmiképpen se érd be azzal, ha esetleg kissé szűk a fejedre és azzal se ha lötyög rajta, mert ezzel csak tovább növelnéd a balesetveszély forrásait.

Előzzük meg a bajt, fordítsunk kellő figyelmet fejünk védelmére! Ezentúl a kerékpáros sisak használata legyen számodra is nélkülözhetetlen kelléke a biciklizésnek, gyere és válassz az urbanlegend.hu megbízható kiegészítői közül!