Kövess minket a Facebookon

Értékeléseink

Fogyasztóbarát webáruház

Fogyasztóbarát webáruház

Blog

Kerékpár választó kisokos II. rész

2021.04.14 09:00
Kerékpár választó kisokos II. rész

Kerékpár választó kisokosunk legutóbbi részében már bemutattunk néhány típust a legkedveltebb bicók közül.


Ígéretünkhöz híven ma az előző cikkből kimaradtak legfontosabb tulajdonságainak feltérképezése következik. Tartsatok velünk!

Túra/Trekking kerékpár

Ez a típus aszfaltos úton és közepes nehézségű terepen is remekül megállja a helyét. Kialakítása kényelmes ülő pozíciót biztosít bringázás közben. Többségében első teleszkópos, csomagtartóval és sárvédővel gyárilag felszerelt. Kerekei általában 28-as átmérőjűek a gyorsabb haladás érdekében.

Cross trekking

Ez a trekking kerékpár sportosabb változata. Felépítése ugyanaz, csak nincs felszerelve. Leginkább vegyes terepre való, így tökéletes választás lehet az aktívabb sportolás kedvelőinek, és azoknak akik szeretnek túrázni.

MTB/terep kerékpár

Ez a bicikli elsősorban terep használatra lett tervezve. A mountain bike kitűnő társ, legyen szó hegyi túrázásról, vagy akár erdei és földes utakon való kirándulásról. Igényeknek megfelelően választható merevfarú és teleszkópos vázkialakítású is. Legfőbb jellemzője a széles, egyenes kormány, ballonos gumi és az alacsony váz.

Országúti/fitness kerékpár

Ez a bringa kimondottan a száguldás szerelmeseinek készült. Könnyű vázszerkezettel, nagy átmérőjű kerekekkel, keskeny gumikkal, és koskormánnyal ellátott kerékpár. Ezek az adottságok mind a hajtás hatékonyságát segítik, és a lehető leggyorsabb haladást teszik lehetővé. Használata mindenképpen edzettséget és gyakorlatot igényel.

Az általunk sorra vett kerékpár típusok a legtöbb igényt kielégítik. Ezért is bízunk benne, hogy rövid ismertetőnk segítségedre szolgál, és mikor eljön a nagy pillanat sikerül a számodra legideálisabb bringát kiválasztani kínálatunkból. Az első és legfontosabb, hogy gondold át mire szeretnéd használni az új biciklit! Ha ez megvan, már ki tudod választani a kategóriát, és akár komolyabb fejtörés nélkül is képes leszel a számodra legjobb mellett dönteni. Ráadásul a helyes méret kiválasztásában méretválasztó kisokosunk is segítségedre lehet.